söndag 19 augusti 2012

Lönnsirapscupcakes!


Dessa cupcakes kan vara de godaste jag någonsin ätit! Det är inte det mest simpla receptet, men det är väl värt besväret.




Lönnsirapscupcakes

ca. 10-12 st medelstora cupcakes

Muffins:
3 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk kanel
en nypa salt

125 g smör
0,75 dl mörkt muscovadosocker
0,75 dl lönnsirap

3 stora ägg
0,75 dl mjölk
85 g valnötter

Frosting:
3 stora äggvitor
1 dl strösocker
1/2 dl farinsocker

175 g osaltat smör
4 msk lönnsirap




Alla ingredienser bör vara rumstempererade innan du börjar.

Muffins:
  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Klä en muffinsplåt med 10 st muffinspapper.
  • Blanda alla torra ingredienser. Ställ åt sidan.
  • Hacka valnötterna och rosta dem i en torr stekpanna. Låt svalna.
  • Vispa smör, muscovadosocker och lönnsirap fluffigt. Vispa länge.
  • Tillsätt ett ägg i taget, under vispning med el-visp el. köksmaskin, i smörblandningen. Vispa ordentligt efter varje ägg.
  • Vänd sedan ned mjölblandningen och mjölken om vartannat. Börja och sluta med mjölblandningen.
  • Blanda i de rostade valnötterna.
  • Dela upp smeten i muffinsformarna. Fyll inte mer än 2/3 av formen!
  • Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 15-20 min. Testa med sticka om muffinsarna är klara, stickan ska vara torr.
  • Ställ åt sidan och låt svalna.

Frosting:
  • Värm äggvitor i vattenbad tillsammans med strösocker och farinsocker. Rör blandningen hela tiden så den inte stelnar.
  • Ta av från värmen när temperaturen nått 65 grader.
  • Vispa äggsmeten med el-visp el. köksmaskin tills den är vit och fluffig och har svalnat. Det kan ta upp till 8 min.
  • Tillsätt det osaltade smöret, lite i taget, tills allt går ihop. 
  • Tillsätt sedan lönnsirapen.

Spritsa sedan frostingen på muffinsarna!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar